اتوماسیون در صنعت

اچ ام آی چیست؟

اچ ام آی چیست؟

اچ ام آی چیست؟ سؤالی ابتدایی اما بسیار مهم که مقدمه ای بر آشنایی کامل با این نوع از تجهیزات اتوماسیون صنعتی است. به‌طورکلی HMI یا Human-Machine Interface را می‌توانیم به هر نوع صفحه نمایشی که باعث ایجاد تعامل بین کاربر و ماشین یا دستگاه می‌شود اطلاق کنیم. اما اچ ام آی که منظور ماست، مدلی است که در فرایندهای صنعتی با ایجاد این نوع تعامل، امکان مانیتور کردن و کنترل سیستم‌ها را فراهم می‌کند.

اچ ام آی های مختلف از جمله اچ ام آی دلتا 7 اینچی یا هر نوع مدل و برند دیگری که در ادامه اشاره خواهیم داشت به ما کمک کرده‌اند تا متغیرها را به شکل پیوسته بررسی کنیم و اپراتورها بتوانند فرامین خود را فوری و سریع ارسال کرده و داده‌های ورودی را به شکل نمودار گرافیکی ببینند و عیب یابی در تجهیزات را سرعت ببخشیم.

بنابراین وقتی صحبت از این می‌شود که اچ ام آی چیست، منظور ما دستگاهی فراتر از ایجاد ارتباط بین یک کاربر یا اپراتور با دستگاه است. HMI نقش بسیار بزرگ و غیر قابل جایگزینی در فرایندهای اتوماسیون صنعتی دارند و همه ما به آن نیاز داریم. بد نیست بدانید که نمایش اطلاعات در HMI به شکل Real-Time یا لحظه‌ای است تا کنترل و نظارت فوری و آنی باشد.

با توجه به اهمیت بالای موضوع و برای اینکه قبل از خرید HMI بتوانید کامل با این دستگاه آشنایی پیدا کنید، تصمیم گرفتیم تا تمامی جنبه‌های آن را در این مطلب برای شما پوشش دهیم. پس با مقاله تخصصی دیگری از آزند اتوماسیون همراه ما باشید.بعد اینکه این مقاله را مطالعه کردید پیشنهاد می شود مقاله اچ ام آی زیمنس چیست ؟ را مطالعه کنید.

اچ ام ای یا HMI چیست؟

همانطور که گفتیم هر نوع نمایشگری که بین انسان و ماشین ارتباط برقرار کند یک نوع HMI است مثل دستگاه خودپرداز بانک یا ATM. اما مشخصا در این مطلب منظور ما از اچ ام آی چیست، HMI اتوماسیون صنعتی است. HMI اتوماسیون صنعتی، دستگاهی با رابط گرافیکی در سایزهای مختلف با رزولوشن‌های متفاوت است که به کمک آن اپراتورها می‌توانند با سایر بخش‌های اتوماسیون مثل پی ال سی ارتباط برقرار کنند.

به کمک HMI می‌توان کارهای مختلفی انجام داد مثل نمایش داده به شکل گرافیکی و نموداری، مشاهده وضعیت کلی سیستم، ورودی و خروجی‌ها، کنترل و مانیتورینگ تجهیزات از هر نقطه‌ای و ارسال فرامین به شکل لحظه‌ای. بنابراین وجود یک اچ ام آی بسیار ضروری است.

سوال اینجاست که تا قبل از پیدایش اچ ام آی اینکار چطور انجام می‌شد؟ قبلا از عقربه و اندیکاتورهای کوچک به شکل مجزا استفاده می‌شد که به لطف طراحی و تولید اچ ام آی، همه این دستگاه‌ها در یک تجهیز، ادغام شدند و به شکل کنترلی و نظارت کامل در اختیار مهندسین و اپراتورهای صنایع اتوماسیونی قرار گرفت.

توجه داشته باشید که امکانات و قابلیت‌های هر HMI به ظرفیت و پتانسیل نرم افزاری و سخت افزاری آن بستگی دارد. از طرفی اگر یک واحد تولیدی کوچک داشته باشید احتمال کل نیاز شما با یک اچ ام آی قابل رفع باشد و کل کارخانه بزرگ را بتوانید با چند HMI کنترل کنید.

انواع HMI در اتوماسیون صنعتی

با توجه به جزئیات و معرفی که از اچ ام آی دادیم بررسی انواع آن راحت‌تر به نظر می‌رسد. به‌طورکلی اگر بخواهیم بگوییم انواع اچ ام آی چیست می‌توانیم به مدل‌های زیر اشاره کنیم:

اچ ام آی کی پد دار (Keypad HMI)

اچ ام آی کی پد دار یا کنترلی بخاطر دکمه‌هایی که روی آن قرار داده‌اند به این اسم معروف شده است. طبیعتا هر دکمه، عملکرد یا فانکشن خاص خودش را دارد و همین ویژگی باعث شده تا راندمان کنترل و تولید در فرایندها بالا برود. از طرفی کنترل دستی در این حالت برای اپراتور راحتی بیشتری به همراه دارد. تعداد کلیدها در این مدل بستگی به سایز HMI دارد. کلیدها هم به شکل فشاری یا LED دار هستند.

اچ ام آی کنترل داده (Data Handler HMI)

همانطور که از اسم آن مشخص است برای جمع‌آوری داده است که بسته به نیاز فرایند اطلاعات جمع شده به یک پرینتر، PLC یا یک کامپیوتر منتقل خواهد شد. این نوع اچ ام آی‌ها باید سایز بزرگی داشته باشند تا نمودار، نماد گرافیکی و عملکرد بخش‌های مختلف به درستی و با وضوح بالا نمایش داده شود. از طرفی باید حافظه بالایی هم داشته باشند.

اچ ام آی ناظر (Overseer HMI)

این نوع HMI ها سیستم عامل ویندوزی دارند. رایج‌ترین و پرکاربردترین مدل همین است که بخاطر صفحه گرافیکی و لمسی بودن، تعامل کاربر با سایر دستگاه و ماشین‌آلات و کنترل فرایندها را بیشتر و راحت‌تر کرده است. سایز صفحه لمسی این مدل از 2.2 تا 21.5 اینچ متغیر است. رزولوشن هم جزو فاکتورهای مهم هنگام تصمیم‌گیری برای خرید محسوب می‌شود که در سایزهای بزرگ‌تر باید بیشتر باشد.

اچ ام ای یا HMI چیست؟

معرفی برندهای HMI

برندهای اچ ام آی چیست؟ برندهای اچ ام آی در دنیا تنوع بالایی دارند که طبیعتا دلیل اصلی آن کاربرد و قابلیت‌های بالای آن و همچنین اهمیت رو به رشد و جایگاه تضمینی آن تا چند دهه آینده است. در ادامه به برخی از مهم‌ترین برندهای HMI اشاره می‌کنیم که در بازار داخلی ایران هم به فروش می‌رسد:

اچ ام آی زیمنس

یکی از بهترین و معروف‌ترین تولید کنندگان اچ ام آی، برند آلمانی زیمنس است که در دو سری مختلف شامل PC-Based و Panel تولید می‌شوند. مدل اول صفحه نمایش آن همان مانیتور کامپیوتر است و مدل دوم از یک پنل برای مانیتور کردن استفاده می‌کنند. از طرفی محصولات HMI زیمنس از لحاظ میزان کارایی و قابلیت در دسته‌های کی پد، Basic، Comfort و Mobile قرار می‌گیرند که مدل Comfort ترکیبی از قیمت مناسب و قابلیت‌های عالی است.

اچ ام آی دلتا

برند تایوانی دلتا که در ایران بسیار معروف و پرفروش است که دلیل آن تولید محصولاتی با کیفیت و قیمت مناسب است. سری‌های مختلف HMI دلتا کاربردهای گوناگونی دارند که می‌توان به سری DOP-100، DOP-B، DOP-W، تکست پنل، اچ ام آی دارای پی ال سی داخلی، تکست پنل با PLC داخلی و مدل 7 اینچی اشاره کرد. شما می‌توانید تمامی محصولات این برند را در سری‌های مختلف از آزند اتوماسیون با در اختیار داشتن نمایندگی دلتا در لاله زار تهیه کنید.

اچ-ام-آی-HMI-دلتا-مدل-DOP-103DQ-1-min

اچ-ام-آی-HMI-دلتا-مدل-DOP-W127B-768x768-min

اچ-ام-آی-HMI-دلتا-مدل-TP70P-21EX1R-768x768-min

اچ ام آی فتک

برند تایوانی فتک هم شهرت زیادی در بین خریداران مخصوصا بازار داخلی کسب کرده است. مزیت بزرگ این برند، پشتیبانی کامل از زبان فارسی، امکان نصب کنترلر و پی ال سی یکپارچه است. نمایشگرهای آن با فناوری TFT-LCD تولید شده‌اند و کلیه پورت‌های ارتباطی ایزوله هستند تا در برابر رطوبت و ذرات گرد و غبار آسیب نبینند. ما در آزند اتوماسیون هر سه مدل پرفروش آن یعنی P2، P5 و FK را به فروش می‌رسانیم.

اچ ام آی اشنایدر

اگر از ما بپرسند یکی از بهترین برندهای اروپایی اچ ام آی چیست قطعا به برند فرانسوی اشنایدر اشاره خواهیم کرد. نصب سخت افزاری راحتی دارد و مجهز به سیستم عیب یابی است. طول عمر مفید دستگاه بالاست و اگر سیم کشی اصولی ندارید نگران نباشید. این نوع اچ ام آی با کلیه کنترلرهای مدیکن (Modicon) کار می‌کند و در محیط‌هایی که شرایط سخت کاری دارند هیچ مشکلی پیدا نخواهد کرد.

اچ ام آی امرون

برند ژاپنی امرون هم جزو برندهای مطرح تولیدی HMI است. راه اندازی، پیکربندی و رابط کاربری خیلی خوبی دارد. از کلیه زبان‌های دنیا پشتیبانی می‌کند. حافظه بالا، امکان کار با پی ال سی سایر برندها، وضوح کامل اطلاعات و دانلود و چاپ آن‌ها از جمله ویژگی‌های اچ ام آی های تولیدی این برند هستند. پرکاربردترین سری‌های اچ ام آی امرون در بازار، NB10W-TW01B و NBYW-TW00B و NBYW-TW01B هستند.

اچ ام آی میتسوبیشی

این برند ژاپنی HMI معروف به تولید کننده محصولات اقتصادی و استاندارد است. مدل‌های GT27، GT21 و GT25 در بین سایر مدل‌ها شهرت بیشتری دارند.

اچ ام آی پنل مستر

این برند چینی امکان پشتیبانی از 500 نوع پروتکل ارتباط صنعتی پی ال سی را دارد. ویژگی خاص محصولات این برند، Watchdogs است که جلوی بهم ریختن تنظیمات را می‌گیرد. تغییر دادن برنامه‌ها در کسری از ثانیه امکان‌پذیر است. ابزار توسعه این HMI بروی ویندوز 7 تا 10 قابل نصب است. سری‌های PL، PV، PT و PM آن در بازار هستند.

اچ ام آی ABB

اگر در مورد یک برند خاص از ما بپرسید که برای اچ ام آی چیست، برند سوئیسی ABB را معرفی می‌کنیم. محصولات این برند دستورات متنی را از طریق صفحه کلید CAN می‌گیرند. مبتنی بر کامپیوتر بوده و صفحه نمایش در سایزهای 7، 10.4 و 15 اینچ دارد. رابط کاربری ساده است و افراد غیر حرفه‌ای هم مشکلی نخواهند داشت.

اچ ام آی فلکسم

مدلی بسیار مقرون به صرفه با دفترچه کاتالوگ فارسی و انگلیسی، همین برند چینی فلکسم (Flexem) است. از جمله ویژگی مهم آن ارتباط برقرار کردن با هر نوع برندی از پی ال سی است. سری‌های تولیدی این برند شامل اقتصادی، خازنی، صفحه کلید، قابل حمل یا پرتابل و فلزی است.

کاربرد اچ ام آی چیست؟

کاربرد اچ ام آی چیست؟ یکی از سوالاتی که مشتریان همیشه از ما می‌پرسند این است که برای صنایع و حوزه کاری خودشان می‌توانند از HMI استفاده کنند یا خیر و به‌طورکلی چه کاربردهایی دارد؟

همانطور که از معرفی انواع HMI در اتوماسیون صنعتی متوجه شدید این دستگاه‌ها از ارتباط ساده ماشین و اپراتور تا صنایع بزرگ و پیچیده کاربرد دارند. به کمک این دستگاه‌ها می‌توان کلیه فرایندها و ماشین‌های پایین دستی را کنترل کرد، داده جمع‌آوری کرد و فرامین مدنظر را برای کنترل و مانیتورینگ در لحظه ارسال نمود. از طرفی بسته به نوع کاربرد شاید لازم باشد اچ ام آی در داخل تابلو، روی دستگاه و یا در اتاق کنترل مرکزی قرار بگیرد یا حتی به شکل دستی حمل شود. در ادامه به شکل موردی بررسی کرده‌ایم که دقیقا کاربرد اچ ام آی چیست و چه صنایعی از آن استفاده می‌کنند:

  • صنایع تولیدی خودرو یا خودروسازی‌ها
  • صنایع فرآوری مواد غذایی
  • صنایع ساخت دارو
  • صنایع نفت و گاز
  • عملیات معدن
  • ربات‌ها
  • حمل و نقل
  • سیستم اسکادا (SCADA)
  • دستگاه‌های CNC
  • ماشین‌های تزریق پلاستیک
  • صنایع تولید لوازم خانگی
  • صنایع بازیافت مواد
  • صنایع آب و فاضلاب
  • صنایع فلز و فولاد
  • صنعت انرژی
  • صنایع مواد و کودهای شیمیایی
مطالعه کنید:  نرم افزار پی ال سی دلتا (معرفی ویژگی ها و امکانات مدل های مختلف)

کاربرد اچ ام آی چیست؟

مزایای استفاده از HMI چیست؟

همانطور که گفتیم با ظهور HMI در صنایع و مخصوصا اتوماسیون صنعتی فرایند کنترل و نظارت بر پروسه‌های صنعتی بسیار راحت شد به نحوی که انجام هر کاری توسط اپراتور در لحظه ممکن است. اما این مزیت یک عبارت کلی است و اگر بخواهیم به شکل موردی بیان کنیم که مزایای اچ ام آی چیست باید بگوییم:

  • بدون اتلاف وقت امکان نظارت و کنترل سیستم‌های تولیدی چند منظوره وجود دارد
  • امکان نظارت و کنترل بر کلیه بخش‌ها به شکل واحد و یکپارچه فراهم شده حتی اگر تعداد دستگاه‌ها به بیش از 200 عدد برسد
  • میزان رخداد و نرخ خطاهای انسانی در کنترل و نظارت بر فرایندها بسیار کاهش پیدا کرده و دیگر نیاز به برنامه نویسی پیچیده پی ال سی‌ها نیست
  • به لطف HMI می‌توانید از سایر بخش‌ها و دستگاه‌ها در لحظه اطلاعات جمع‌آوری کرده و فرامین لازم را صادر کنید بنابراین سرعت فرایندها به شدت افزایش پیدا کرده است
  • برخلاف سیستم‌های قبلی یا برنامه نویسی PLC، کار با HMI پیچیدگی زیادی ندارد
  • امکان بررسی تاریخچه عملکرد یک پروسه یا فرایند وجود دارد
  • امکان تغییر پارامترهای کنترل کننده و متغیرهای پیوسته با اچ ام آی وجود دارد
  • عیب یابی و رفع مشکل تجهیزات به کمک داده‌های دریافتی HMI بسیار سریع و راحت شده که به نوبه خود طول عمر مفید دستگاه‌ها را افزایش می‌دهد
  • دسترسی بدون احراز هویت را بلاک می‌کند تا سطح امنیت سیستم‌های صنعتی بالا برود
  • در برخی مدل‌ها امکان مدیریت و بررسی از راه دور نیز فراهم است
  • امکان سفارشی‌سازی رابط کاربری HMI متناسب با نیاز حوزه کاری وجود دارد
  • امکان ذخیره‌سازی اطلاعات در حافظه داخلی HMI، فلش مموری یا روی سرور با ارتباط گرفتن شبکه به شکل فایل اکسل
  • نمایش اطلاعات به شکل گرافیکی، جدول و نمودار

مزایای استفاده از HMI چیست؟

نحوه اتصال HMI به تجهیزات

تا اینجا اطلاعات کاملی از اینکه اچ ام آی چیست و چه کاربرد و مزایایی دارد دریافت کردید. اما این سوال مطرح می‌شود که یک اچ ام آی چطور به سایر وسایل و تجهیزات وصل می‌شود؟

اچ ام آی‌ها نرم افزار خاصی دارند که به مهندسین اجازه برنامه نویسی آن‌ها را می‌دهد. با این کار داده‌های دریافتی به شکل نمودار، گرافیک یا هر نوع فرم دیگری قابلیت نمایش می‌گیرد تا امکان تفسیر، کنترل و مانیتورینگ فراهم شود.

اچ ام آی گاهی برای اتصال به سایر دستگاه‌ها نیاز به پی ال سی دارد تا بعد از برنامه‌ریزی، هر دکمه به یک ورودی یا خروجی آن وصل شود و امکان اتصال به تجهیزات فراهم گردد. تمامی این مواردی که توضیح دادیم به کمک پروتکل‌های مختلف است.

به‌طورکلی نحوه ارتباط یک HMI با سایر تجهیزات به سه شکل است:

  • پروتکل‌های صنعتی که جلوتر توضیح خواهیم داد
  • استفاده از واسطه یا برنامه میانی مثل OPC Server
  • اتصال مستقیم یا سریال مثل پورت‌های ارتباطی نظیر RS-232 یا RS-485

بنابراین در یک کلام باید بگوییم نحوه اتصال HMI به تجهیزات صنعتی از طریق پروتکل‌های ارتباطی مختلف و گاها با کمک پی ال سی و برنامه نویسی هایی است که مهندسین بر روی آن انجام می‌دهند.

نحوه اتصال HMI به تجهیزات

پروتکل‌های صنعتی مورد استفاده در HMI

همانطور که گفتیم یکی از روش‌های ارتباطی اچ ام آی با تجهیزات مختلف، پروتکل‌های صنعتی است که در ادامه توضیح خواهیم داد:

  • پروتکل مدباس (Modbus)

پروتکل مدباس پروتکلی ساده و البته بسیار رایج است که اکثر مواقع از همین پروتکل صنعتی استفاده می‌شود. در این شیوه اتصال، اچ ام آی نقش کلاینت مدباس را بازی می‌کند تا با تجهیزات دیگر مثل پی ال سی ارتباط برقرار کند.

  • پروتکل پروفی باس (Profibus)

یکی دیگر از پروتکل‌های صنعتی که برای ارتباط HMI با سایر تجهیزات صنعتی و PLC استفاده می‌گردد پروفی باس است. روشی پایدار، ارزان قیمت، همه کاره و تطبیق پذیر با شرایط گوناگون است. پروفی باس بر پایه فناوری ارتباط سریال RS-485 طراحی شده‌اند. بد نیست بدانید با این پروتکل صنعتی حجم سیم کشی به شدت کاهش می‌یابد.

  • پروتکل Ethernet/IP

پروتکل اترنت/IP یک پروتکل صنعتی لایه کاربرد (Application) بوده و تنها پروتکلی است که بر پایه استانداردهای اترنت است. این پروتکل از پیوند داده، شبکه و انتقال اترنت استاندارد و لایه‌های فیزیکی استفاده می‌کند.

روش نگهداری HMI چگونه است؟

روش‌های نگهداری اچ ام آی چیست؟ آشنایی با روش‌های نگهداری برای حفظ عملکرد صحیح اچ ام آی ضروری است ضمن اینکه کمتر دچار خرابی شده و نیاز به تعمیرات هم کمتر خواهد شد. در ادامه به چند مورد از بهترین روش‌های نگهداری از HMI پرداخته‌ایم:

  • محل نصب HMI باید از نظر فاکتورهایی مثل دما، رطوبت و لرزش مناسب باشد
  • محل نصب HMI نباید نزدیک مواد شیمیایی و آلاینده‌های مختلف باشد
  • تعمیر و نگهداری به شکل منظم و دوره‌ای لازم است
  • میزان شارژ باتری در اچ ام آی هایی که باتری خور هستند باید چک شوند
  • پشتیبان گیری دوره‌ای از داده‌های HMI ضروری است
  • دمای داخلی HMI را باید بررسی کرد و در صورت نیاز از خنک کننده کمک بگیرید
  • ارتقای نسخه نرم افزاری اچ ام آی در صورت نداشتن باگ یا ایرادات اساسی لازم است
  • تعویض قطعه خراب و به تعویق انداختن صدمات جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت
  • آموزش نیرو به شکل حرفه‌ای روش کار درست با HMI را آموزش می‌دهد و میزان خرابی را کم می‌کند

روش نگهداری HMI چگونه است؟

نکات مهم در انتخاب بهترین HMI

نکات خرید اچ ام آی چیست؟ برای شما که قصد خرید اچ ام آی دارید، نکات خرید کمک زیادی خواهد کرد. چه قصد خرید اچ ام آی دلتا را داشته باشید و چه هر برند دیگری که معرفی کردیم نکات خرید ثابت هستند که در ادامه توضیح می‌دهیم:

  • ابعاد و سایز صفحه

ابعاد و سایز صفحه نمایش HMI از دو جنبه حائز اهمیت است که باید قبل از خرید به آن توجه داشت. از یک جنبه به ارگونومیک بودن اچ ام آی برای اپراتور اهمیت پیدا می‌کند از یک جنبه هم برای داشتن فضای کافی برای نصب در تابلوی کنترل اهمیت دارد. پنل HMI شاید کیس بسیار نازک یا جمع جور و بدون صفحه نمایش با یک ورودی HDMI داشته باشند.

  • قابلیت‌ها و امکانات

حتما به قابلیت و امکاناتی که اچ ام آی به شما می‌دهد دقت کنید تا به‌طور کامل نیازهای شما را مرتفع کنند. به عنوان مثال قابلیت‌هایی مثل نوشتن اسکریپت، دیتا لاگینگ یا ثبت داده، ایجاد دستورالعمل یا Recipe، امکان آلارم دهی، دسترسی از راه دور، پشتیبانی از پروتکل‌های ارتباطی گوناگون، پشتیبانی از زبان‌های مختلف، امکان ایجاد چارت و نمودار و غیره اهمیت زیادی دارند.

  • پشتیبانی فنی و گارانتی

به میزان پشتیبانی فنی و گارانتی که شرکت‌های فروشنده به شما می‌دهند دقت کنید. ما در آزند اتوماسیون پشتیبانی فنی و گارانتی می‌دهیم و می‌توانید از مشاوره رایگان ما نیز استفاده کنید.

  • کنترل از راه دور یا به شکل ریموت

اگر دسترسی از راه دور برای شما مهم است پنلی انتخاب کنید که نرم افزار EasyAccess داشته باشد. نرم افزار cMT Viewer هم اگر روی دستگاه اندروید یا آیپد نصب کنید می‌توانید از راه دور بر روی وضعیت دستگاه‌ها نظارت داشته باشید و در لحظه از آلارم و داده‌های تولیدی مطلع گردید.

  • سازگاری با سیستم‌های قبلی

قبل از خرید مطمئن شوید که دستگاه HMI شما با نسخه‌های قدیمی سیستم‌ها هم سازگاری داشته باشد.

  • شرایط پروژه

نوع و مدل HMI بستگی به گستردگی و بزرگی و شرایط پروژه شما دارد. نیاز دارید که گزارشات پیچیده به شما بدهد؟ سیستم کنترلی بزرگ نیاز دارید یا فقط یک خط تولید ساده است؟ پاسخ به این موارد مشخص می‌کنید چه مدل و برندی برای شما بهتر است.

  • برخورداری از کتابخانه‌های گرافیکی غنی

شاید همیشه این مورد یک نیاز اساسی و مهم نباشد ولی این کتابخانه‌ها مجموعه‌ای از عناصر گرافیکی مثل نمودار، نمایشگر، دکمه کنترلی و غیره هستند که اپراتور و مهندسین به کمک آن‌ها می‌توانند اطلاعات را به شکلی واضح و رساتر به نمایش در بیاورند. از طرفی تحلیل داده به شکل بصری و گرافیکی دقت و اعتبار بیشتری دارد.

  • قدرت پردازنده

قدرت پردازنده HMI هر چقدر بالاتر باشد قدرت کنترلی بهتری خواهد داشت و شما هم از یک سیستم مانیتورینگ بهتری بهره‌مند خواهید شد.

  • رزولوشن

رزولوشن هر چقدر بهتر باشد، نمایش و خوانایی اطلاعات بهتر خواهد شد. وضوح خوب تصاویر و داده‌ها با رزولوشن 640 در 400 یا 800 در 600 به دست می‌آید.

  • پروتکل‌های ارتباطی

حتما دقت کنید که پشتیبانی از پروتکل‌های ارتباطی متنوع مزیت مهمی است. معمولا پورت‌ها و ارتباطات سریالی مثل RS485 و RS232 یا قابلیت اتصال اترنت اهمیت بالایی دارد.

  • پشتیبانی از کارت حافظه

پشتیبانی کردن از کارت حافظه فضای ذخیره‌سازی بیشتری برای نگهداشتن داده‌ها و دستورالعمل‌ها در اختیار شما می‌گذارد پس به آن دقت ویژه داشته باشید.

نکات مهم در انتخاب بهترین HMI

سخن آخر

در این مطلب به‌طور کامل به این سؤالات پاسخ دادیم که اچ ام آی چیست، چه کاربرد و مزایایی دارد، برندهای مطرح آن کدم‌اند و موقع خرید به چه نکاتی توجه کنیم. قابلیت‌ها و کاربرد اچ ام آی کاملا بستگی به نیاز و شرایط پروژه شما دارد. اگر برای خرید نیاز به مشاوره فنی و دقیق دارید از ما کمک بخواهید. ما در آزند اتوماسیون بهترین قیمت را برای فروش مدل‌های مختلف HMI از برندهای مطرح قرار داده‌ایم.اگر این سوال در ذهنتان نقش بسته است که تفاوت اچ ام آی و پی ال سی در چیست پیشنهاد می کنیم به مقاله جامع تفاوت ‏PLC‏ و ‏HMI‏ در اتوماسیون صنعتی چیست؟ مراجعه کنید.

 

سؤالات متداول

اچ ام آی در کدام صنایع کاربرد دارد؟

✅تقریبا صنایع مختلف از جمله خودروسازی، نفت و گاز، پتروشیمی، صنایع معدن، صنایع فرآوری و غیره از HMI کمک می‌گیرند.

چه مدل‌هایی از داده توسط HMI نمایش داده می‌شوند؟

✅داده‌های مختلف از جمله دما، فشار، سرعت، جریان، ولتاژ و غیره.

نحوه اتصال اچ ام آی با سیستم و تجهیزات دیگر به چه صورت است؟

✅به کمک پروتکل‌های صنعتی مثل پروفی باس، مدباس و اترنت/IP

نحوه پشتیبان گیری از داده‌های HMI چگونه است؟

✅به کمک نرم افزارهایی مثل اسکادا و HMI Software

چطور اچ ام آی را آپدیت کنیم؟

✅به کمک SCADA و HMI Software

امکان برنامه نویسی اچ ام آی وجود دارد؟

✅مدل‌هایی که صفحه نمایش دارند امکان برنامه نویسی هم دارند.

در صورت آسیب دیدن صفحه نمایش HMI باید چه کار کرد؟

✅اگر صفحه نمایش خراب شده یا آسیب دیده در صورت امکان تعویض خواهد شد.

هر پروژه‌ای که PLC داریم باید حتما HMI هم داشته باشیم؟

✅خیر چون پی ال سی برای پیاده کردن سیستم کنترلی است و اچ ام آی برای نمایش پارامترهای مختلف جهت بررسی اپراتور بنابراین شاید در یک پروژه اصلا نیازی به HMI نباشد.

4.6/5 - (8 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *