آموزشی

شغل plc چیست؟ (آشنایی با بازار کار، درآمد و مهارت های لازم این حرفه)

شغل plc چیست

شغل plc چیست؟ بازار کار این شغل در کشور ما چگونه است؟ با رشد و گسترش راه اندازی واحدهای صنعتی در سال های اخیر، استفاده از PLC ها رونق چشمگیری پیدا کرده است؛ به طوریکه کاربرد برندهای مختلفی از این تجهیزات صنعتی چون پی ال سی دلتا، زیمنس، اشنایدر و … را در صنایع مختلف شاهد هستیم.

plc ها کنترل کننده هایی هستند که در مدیریت بهتر فرایندها در بخش های مختلف صنعتی نقش مهمی دارند. این گروه از تجهیزات کنترل کننده صنعتی به بخش مهمی از اتوماسیون در صنایع مختلف تبدیل شده اند. در عصر حاضر نمی توان نقش و اهمیت PLC ها را در کنترل، مدیریت و برنامه ریزی واحدهای صنعتی و تولید نادیده گرفت.  

نظارت و مدیریت این تجهیزات صنعتی نیازمند حضور نیروهایی متخصص در این حوزه است که از آنها با عنوان PLC من یاد می شود. در حال حاضر به دلیل نیاز به دانش تخصصی و مهارت بالا برای ورود به این عرصه، از بازار کار پی ال سی به عنوان یکی از مشاغل پردرآمد یاد می شود. اما برای موفقیت در این بازار کار بهتر است آشنایی جامعی با این حرفه، مهارت های مورد نیاز  و روش های کسب درآمد در آن داشته باشید.

شغل plc چیست؟

شغل پی ال سی از کسب و کارهای مرتبط با برق صنعتی است. این حوزه شغلی به برنامه ریزی، کنترل و مدیریت فرایندهای مختلف و نظارت بر ورودی ها و خروجی های یک سیستم از طریق تجهیزاتی با همین عنوان مربوط می شود. یک متخصص plc (plc من) با استفاده از این تجهیزات عملکرد کلیه خطوط تولید و فرایندهای تحت نظر آنها را بهبود می بخشد.

به مدد استفاده از این کنترل کننده های صنعتی متخصصین این حوزه می توانند بخش قابل توجهی از هزینه های تولید را کاهش دهند. با توجه به توسعه روزافزون کارخانجات و واحدهای صنعتی مختلف و کاربرده گسترده این تجهیزات قابل برنامه ریزی، در چند سال اخیر بازار کار پی ال سی روند رو به رشدی را نشان داده است.

با توجه به رشد قابل توجه علاقمندان به این حرفه و رقابتی شدن بازار کار آن، برای ورود به این عرصه باید از تخصص و مهارت کافی برخوردار بود. فراگیری و آموزش مبانی پی ال سی مهم ترین اصلی است که باید برای ورود به این حوزه در نظر گرفت. به شرط فراگیری مبانی این حوزه شغلی به صورت تخصصی و اصولی می توان از ظرفیت ها و پتانسیل بالای بازار کار این حوزه برای کسب درآمدی مطلوب استفاده کرد.

شغل پی ال سی

بازار کار پی ال سی در کشور ما چگونه است؟

گر چه شغل پی ال سی من بیشتر در کشورهای پیشرفته پر رونق است، اما در ایران هم یک رشته پر درآمد و آینده ساز تلقی می شود. امروزه در واحدهای صنعتی کوچک و بزرگ برندهای مختلفی از انواع تجهیزات پی ال سی مورد استفاده قرار می گیرند. خودروسازی، صنایع شیمیایی، غذایی، سیستم های حرارتی و برودتی و … از جمله صنایعی هستند که ردپای پی ال سی ها را در آنها می توان جستجو کرد.

در هر یک از این صنایع مدیریت و نظارت بر فرایندهای مختلف از طریق این تجهیزات به نیروهایی متخصص و کاربلد نیاز دارد.  با توجه به ساخت و اجرای صنایع متعدد در سطح کشور و روند رو به رشد کاربری این تجهیزات صنعتی می توان ادعا کرد که بازار کار پی ال سی  در داخل کشور از رونق خوب برخوردار می باشد. برای تصدی یک شغل پردرآمد و آینده دار در این حوزه باید از دانش، مهارت و تخصص لازم برخوردار باشید.

مهارت های مورد نیاز برای ورود به بازار کار چیست؟

مهم ترین پیش نیازها برای ورود به حوزه شغل plc چیست؟ برای وارد شدن به بازار کار هر حرفه ای، تخصص و مهارت دو فاکتور اولیه مهم هستند. بازار کار این حوزه هم از این اصل مستثنی نیست. موفقیت در این شغل فنی مستلزم کسب مهارت، تخصص و دانش علمی و عملی پی ال سی است. مراجعه به یک آموزشگاه معتبر و شناخته شده بهترین مسیری است که می تواند رسیدن به موفقیت را در شغل پی ال سی را تضمین کند.

یک متخصص PLC باید در زمینه های زیر از دانش و مهارت لازم برخوردار باشد:

مهارت پی ال سی

  •  شناخت کافی از مفاهیم تابلو برق های صنعتی، پنوماتیک و هیدرولیک
  • آشنایی با PLC یکپارچه و ماژولار
  • روش نصب، تعمیرات، عیب یابی و  حل مساله
  •  شناخت قطعات PLC و نحوه کار آنها
  • اطلاعات کامل در باب پی ال سی دلتا و زیمنس
  •  آشنایی با دستورهای برنامه نویسی پی ال سی
  • تخصص در ریاضیات و تحلیل سیستم
  • نحوه کنترل رله کنتاکتوری
  • تسلط کامل بر سیستم های عدد نویسی و برنامه نویسی فلوچارتی
مطالعه کنید:  عیب یابی plc

با شرکت در دوره های فنی و حرفه ای آموزش PLC می توانید صفر تا صد کار را به صورت تئوری و عملی یاد بگیرید و با قبولی در آزمون انتهای دوره، مدرکی معتبر دریافت کنید.

میزان درامد plc من چقدر است؟

شغل PLC از جمله مشاغل در حوزه فنی است که با درآمدی بالا شناخته می شود. میزان درامد  plc کارها با توجه به عوامل مختلفی چون تجربه و تخصص فرد، سرعت و کیفیت انجام کار تعیین می شود. در صورت داشتن مهارت کافی فرد، به طور میانگین میزان درآمد ماهانه ای حدود 50-20 میلیون در این شغل فنی برآورد می شود.

در این حوزه شغلی می توان به صورت مستقل یا استخدام برای یک شرکت یا کارخانه درآمد کسب کرد .

اگر مهارت کافی در این حوزه داشته باشید می توانید بعد از ارسال رزومه خود برای شرکت ها یا کارخانجات مختلف و پذیرفته شدن به صورت رسمی به عنوان یک متخصص PLC مشغول به کار شوید. در این حالت به طور متوسط درآمدی بین 20-15 میلیون در ماه کسب می کنید. البته، با توجه به مهارت و شرایط شرکت این میزان می تواند کمتر یا بیشتر شود.

روش دیگر برای کسب درآمد در این حوزه صنعتی، کار کردن به صورت آزاد است؛ یعنی همان مذاکره کردن با کارفرمایان و گرفتن پروژه از آنها. گرچه درامد پی ال سی من از طریق انجام پروژه ها به صورت آزاد و مستقل ریسک پذیری بالاتری دارد، اما درآمدزایی آن به مراتب بیشتر از روش قبل است.

تدریس در آموزشگاه های PLC نیز از دیگر روش هایی است که در این حوزه پیشنهاد می شود. برای موفق شدن به عنوان یک مدرس مجرب در این حوزه باید اطلاعات به روزی داشت تا بتوان دانش فنی کاربردی را به مهارت آموزان منتقل کرد.

6 نکته برای کسب درآمد بیشتر در شغل PLC

کسب درآمد در شغل PLC

  1. اگر قصد دارید ورود به این عرصه را به صورت مستقل تجربه کنید قطعا با چالش های بیشتری در مقایسه با سایر روش های کسب درامد پی ال سی مواجه هستید. یکی از این چالش ها جلب اعتماد کارفرما از نظر توانمندی شما برای انجام پروژه هایی است که آنها را مدیریت می کنید. به شرط داشتن تخصص و دانش فنی لازم به راحتی می توانید این چالش ها را پشت سر گذاشت. اما این پایان راه نیست.
  2. بازتاب توانایی ها و تجربیات خود را در قالب یک رزومه مناسب به نمایش بگذارید. تهیه یک رزومه مناسب و حرفه ای همراه با ذکر تجربیات، توانایی ها و معرفی کردن برندهای معروفی که با آنها همکاری داشته اید نکته ای مهم برای حضور پیدا کردن در پروژه های معتبر و با درآمد بالاتر است. بهتر است تمام پروژه هایی که در آن شرکت داشته اید چه برای کسب تجربه و چه به صورت رسمی در رزومه تان ثبت کنید.
  3. برای کار کردن در بازار کار این شغل به صورت آزاد در کنار توانمندی و کسب وجه ای معتبر در بازار، نباید از تکنیک های تبلیغات جهت اخذ و انجام پروژه های بیشتر غافل شوید. در این ارتباط روش های زیر می توانند مفید باشند:
  4. درج تبلیغات در فضای مجازی ( کانال های تلگرام و اینستاگرام و ثبت آگهی در رسانه هایی چون دیوار و شیپور)
  5. چاپ کارت ویزیت و توزیع آن در مغازه های فروش تجهیزات الکتریکی، تکنسین های ساختمان و الکترونیک
  6. شرح مهارت و تخصص خود در سایت هایی چون استادکار و آچاره جهت همکاری با آنها

در پایان

در این مقاله با بیان این پرسش که شغل plc چیست، به بررسی زوایایی از این حرفه صنعتی پرداختیم. شغل plc از مشاغل فنی و پیچیده در حوزه صنعتی است که به شرط تخصص درآمد بالایی برای صاحبان کسب و کار فراهم می کند. بازار کار این شغل صنعتی گسترده است؛ از استخدام در شرکت ها یا کارخانه های مختلف گرفته تا آموزش، ارائه خدمات فنی و گرفتن پروژه های مرتبط. با ارتقای دانش تئوری و عملی و کسب تخصص لازم به راحتی می توانید در فرصت های شغلی مرتبط با این حوزه درآمد کسب کنید.

در حال حاضر کشور ما با کمبود متخصصین این حوزه مواجه است. پس اگر به این شغل پردرآمد و آینده ساز علاقمند هستید، سعی کنید مهارت و دانش خود را ارتقاء دهید تا بتوانید از فرصت های شغلی پیش رو در این حوزه کسب درآمد کنید. شرکت در دوره های تخصصی پی ال سی در آموزشگاه های فنی و حرفه ای به شما کمک می کند تا مهارت لازم را برای ورود به بازار کار این حرفه به دست آورید.

اگر قصد راه اندازی کسب و کار در این حوزه دارید، به شما پیشنهاد می کنیم سری به آزند اتوماسیون بزنید. در این فروشگاه می توانید برترین محصولات اتوماسیون صنعتی را به صورت آنلاین خریداری کنید.

امتیاز شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *