یکی از مهمترین بخش های هر سیستم اینورتر، مقاومت ترمز است. چرا که اگر وجود نداشته باشد امکان کنترل روی عملکرد اینورتر امکان پذیر نخواهد بنابراین بهینه نخواهد شد. در این مقاله از مباحث ابتدایی و پایه ای مثل بررسی اینورتر دلتا (یکی از برندهای معروف) شروع می کنیم تا به مباحث پیچیده مقاومت ترمز اینورتر (Inverter Brake Resistor) برسیم. با ما همراه باشید.
اساسا اینورتر (Inverter) چیست؟
قبل از اینکه مقاومت ترمز اینورتر را توضیح دهیم لازم است ابتدا با خود اینورتر آشنا شویم. اینورتر صنعتی یک تجهیز الکترونیکی برای تبدیل ولتاژ و فرکانس جریان مستقیم به جریان متناوب استفاده می شود. از طرفی در موتورهای الکتریکی AC هم نقش کنترل کننده سرعت و گشتاور را بر عهده دارد که تغییر سرعت را از طریق تغییر فرکانس خروجی و تغییر گشتاور را با تغییر نسبت بین ولتاژ به فرکانس خروجی خود انجام می دهد.
شیوه های ترمز کردن یا کم کردن سرعت موتور
وقتی صحبت از مقاومت ترمز می شود اولین سوالی که مطرح می گردد این است که چه روش هایی برای ترمز کردن وجود دارند؟
ترمز مکانیکی
در این روش از فشاری که بر روی سطح موتور یا سیستم مکانیکی آن وارد می شود برای افزایش اصطکاک و در نتیجه کم کردن سرعت کمک می گیرند. اصطکاک ناشی از دیسک و صفحات فشرده را هر روز در خودروها و دوچرخه ها می بینیم.
ترمز برقی
در این روش از انرژی جنشی تولید شده برای کم کردن سرعت یا ترمز گرفتن استفاده می کنند. ترمزهای برقی، انرژی را به شکل الکتریکی جذب نموده و به شبکه برق بر می گردانند در نتیجه اتلاف انرژی به حداقل رسیده و کارایی ترمز و کنترل را بالاتر برده و دقت را بیشتر می کند. ترمزهای برقی خودشان به سه دسته ترمز دینامیکی، احیا کننده و خورشیدی تقسیم بندی می شوند که بسته به نیاز سیستم یکی از آنها را استفاده می کنند.
مقاومت ترمز اینورتر چیست؟
اکنون که با اینورتر و انواع روش های ترمز آشنا شدید نوبت به بررسی دقیق مقاومت آن می رسد. در موتورهای الکتریکی بخش بسیار مهم برای کنترل سرعت و یا توقف فعالیت آن، مقاومت ترمز اینور است. این بخش به عنوان تخلیه انرژی است و انرژی جنبشی حاصل از فعالیت موتور را به انرژی حرارتی تبدیل می کند تا موتور از حرکت بایستد یا سرعت آن کنترل شود. به این کار ترمز کردن یا کنترل کردن سرعت اضافه موتور معروف است.
مقاومت ترمز اینورتر چه بخش هایی دارد؟
این مقاومت به طور کلی متشکل از مقاومت با اهم پایین و توان بالاست که محل قرارگیری آن مدار DC میانی اینورتر است. این قطعه انرژی اضافه ای که توسط موتور در حالت توقف ایجاد شده یا هنگام کنترل سرعت آزاد شده را جذب نموده و به انرژی حرارتی تبدیل می کند تا دفع شود. با این کار، ولتاژ و جریان آسیب زا در مدارهای الکتریکی ایجاد نمی شوند در نتیجه قطعات و تجهیزات مختلف ایمن باقی می مانند.
اما مقاومت ترمز در حالت عادی برای عملکرد ظرفیت و توان محدودی دارد به همین دلیل برای آنها قطعات خنک کننده ای مثل فن، شیارهای خنک کننده، قاب و خنک کننده های آبی قرار داده اند تا ظرفیت دفع گرما را افزایش داده و اجازه ندهند دمای این قطعه به بیش از حد مجاز برسد. بنابراین چون ظرفیت و توان مقاومت ترمز اینورتر را بالاتر می برند، امکان بیشتری برای تبدیل انرژی جنبشی به حرارتی به وجود می آید که به نوبه خود باعث کنترل بهتر سرعت یا توقف فعالیت موتور خواهد شد.
انواع مدل های مقاومت ترمز اینورتر
به طور کلی دو مدل بسیار رایج و پرکاربرد از آن در صنایع مختلف به کار گرفته می شوند:
1. مقاومت ترمز دینامیکی یا DBR (Dynamic Braking Resistor)
از این مقاومت برای مواقعی استفاده می کنند که انرژی اضافه تولید شده ناشی از کاهش سرعت موتور باشد تا این انرژی اضافه را به گرما تبدیل کند و اجازه ندهد ولتاژ در باس DC خیلی بالا برود. بنابراین انرژی ذخیره شده موتور کمتر شده و کارایی ترمز و پایداری سیستم افزایش قابل توجهی پیدا می کند.
2. مقاومت ترمز احیا کننده یا RBR (Regenerative Braking Resistor)
مقاومت ترمز اینورتر از نوع RBR زمانی کاربرد دارد که موتور در نقش ژنراتور باشد و بخواهد انرژی را به سیستم برگرداند. این نوع مقاومت انرژی که اضافه تولید شده، جذب نموده و به شکل انرژی حرارتی دفع می کند و با این کار جلوی افزایش بی رویه ولتاژ در باس DC را می گیرد. با توجه به اینکه انرژی دوباره به شکل انرژی الکتریکی به موتور بر می گردد به طور غیر مستقیم در افزایش توان ترمز یا توقف حرکت موتور اثر می گذارد.
در دسته بندی دیگر، انواع آن را براساس جنس بدنه یا متریال ساخت است:
3. مقاومت ترمز آلومینیومی
ساختمان مقاومت ترمز آلومینیومی فشرده و مقاوم است و در اکثر پروژه های صنعتی کاربرد دارند. به واسطه جنس آلومینیوم، حداقل شاخص حفاظت آنها IP54 است. بنابراین در فضای مناسب و بدون اثرگذاری عوامل خارجی قابل نصب خواهد بود. ویژگی بعدی مدل های آلومینیومی این است که در اثر اتصال کوتاه نمی سوزند و خود کنترلی دارند. رنج توان این مدل ها معمولا پایین است و اکثرا برای کم کردن یا توقف سرعت مثل نوار نقاله استفاده می شوند.
4. مقاومت ترمز سرامیکی
مقاومت ترمز سرامیکی حاصل پیچیدن سیم دور بدنه سرامیکی هستند. جنس سرامیک در برابر گرما بسیار مقاوم است بنابراین در بخش هایی که انرژی برگشتی به شکل متناوب وجود دارد مثل جرثقیل، تاورکرین، پله برقی و آسانسور مناسب است.
بنابراین بسیار مهم است که برحسب ولتاژ کاری، توان مدنظر، شرایط مختلف و مشخصات ترمز، بهترین گزینه را انتخاب نمایید. از طرفی باید دقت داشته باشید که همیشه دمای مقاومت ترمز اینورتر دائما چک شود تا افزایش بی رویه دما سبب سوختگی و خرابی آنها نشود.
مقاومت چه نقشی در ترمز اینورتر دارد؟
عملکرد دقیق این قطعه در متوقف کردن یا کنترل کردن سرعت موتورهای الکتریکی به شکل زیر خلاصه می شود:
تبدیل کردن انرژی الکتریکی به حرارت و گرما
هر موقع موتور وارد پروسه کم کردن سرعت یا توقف می شود انرژی الکتریکی اضافه ای تولید می شود که این قطعه آن را به گرما تبدیل می کند و جلوی برگشتن آن به شبکه را می گیرد.
جلوگیری کردن از بالا رفتن ولتاژ
انرژی الکتریکی اضافه ای که توسط موتور تولید می شود سبب تولید ولتاژ بالا خواهد شد که امکان آسیب زدن به اینورتر را بالا می برد اما مقاومت ترمز جلوی این رخداد را می گیرد.
بهبود بخشیدن توقف موتور
وقتی انرژی الکتریکی اضافه به گرما تبدیل می شود و به شبکه برگشت داده نمی شود، افت سرعت موتور و توقف آن بهینه تر عمل خواهد کرد و گشتاور توقف به حداکثر میزان خود خواهد رسید. بنابراین در کل، عملکرد مقاومت ترمز اینورتر منجر به بالا رفتن دقت، ایمنی و کارایی موتورهای برقی می شود.
برای اینکه این پروسه را بهتر درک کنید تا با عملکرد این قطعه به طور کامل آشنا شوید این فرایند را در نظر بگیرید:
تصور کنید یک موتور برقی روشن است. تا زمانی که موتور روشن باشد جریان بالایی از منبع تغذیه می کشد و برای متوقف کردن بار متصل به موتور باید منبع تغذیه را قطع کنید. با قطع کردن منبع تغذیه، موتور تبدیل به ژنراتور شده و شروع به تولید انرژی الکتریکی اضافه می کند. این انرژی اضافه باید به نحو مؤثر و بدون آسیب رساندن به سایر قطعات و تجهیزات دفع شود. اینجاست که مقاومت ترمز اینورتر وارد عمل شده و این انرژی اضافه را به شکل گرما دفع می کند.
ویژگی های مقاومت ترمز با کیفیت
برای اینکه مطمئن شوید این قطعه کیفیت مطلوب را دارد یا خیر به ویژگی های زیر دقت کنید:
- با توجه به اهم و وات درخواستی امکان خرید در ابعاد دلخواه و در صورت دلخواه، بدون نیاز به اتاقک هم کار کند
- عایق بودن بدنه نسبت به هوا و نفوذ گرد و غبار و رطوبت
- امکان هدایت گرمایی بالا و پخش کردن گرما از طریق ساختارهای آلومینومی خارجی
- دارای طراحی با دوام و ماندگار
- قابلیت تبدیل سریع و بهینه انرژی الکتریکی اضافه به گرما
چه عواملی احتمال خرابی یا خطای مقاومت ترمز را بالا می برند؟
در صورتی که خنک کننده ها نتوانند به موقع و با کیفیت لازم، مقاومت ترمز اینورتر را خنک کنند، با توجه به اینکه برخی اجزای تشکیل دهنده از جنس سرامیک هستند، به مرور تخریب شده و عملکرد آن با خطا مواجه خواهد شد. همچنین مقدار باری که ترمز باید کند بر روی خطای مقاومت ترمز اثر می گذارد به نحوی که اگر بارگذاری بیش از حد باشد که اسپایک های انرژی مخرب ایجاد شوند، مقاومت خراب خواهد شد.
آموزش نصب مقاومت ترمز اینورتر
برای اینکه مقاومت، در مدار به درستی عمل کند و ایمنی سایر قطعات مخصوص موتورهای الکتریکی را تضمین کند باید به شکل صحیح نصب شده باشد. برای این منظور می توانید از آموزش زیر برای نصب استفاده کنید:
- انتخاب مدل مناسب: اولین کار انتخاب مقاومت ترمز مناسب اینورتر با توجه به نوع موتور و سازگاری اینورتر است که برای این کار باید به فاکتورهایی مثل توان مقاومت، ارزش اهمی و زمان ترمز مقاومت دقت کنید.
- مکان مناسب نصب: بعد از خرید مقاومت ترمز مناسب، مکانی را انتخاب کنید که برای گردش هوا و دفع کردن گرما فضای کافی وجود داشته باشد.
- استفاده از خنک کننده های قوی: همانطور که گفتیم خنک کننده های قوی برای عملکرد بهتر و افزایش توان مقاومت ترمز لازم هستند مثل قاب، فن، خنک کننده آبی یا شیار خنک کننده.
هر کدام از مقاومت های ترمز انواع مختلف و برندهای گوناگونی دارند و بر همین اساس شیوه نصب متفاوت است. بنابراین طبق دفترچه راهنما جلو بروید. اما اصولی ترین روش نصب مقاومت ترمز، پارالل کردن چندین مقاومت است. در این صورت اگر یکی از مقاومت ها آسیب پیدا کرد، اهم کلی افزایش پیدا می کند و سطح تخلیه بار در مقاومت کند می شود. در نتیجه باعث می شود خطای Over Voltage بگیرید اما درایو آسیب نبیند.
اما اگر مقاومت ها را به شکل سری و موازی نصب کنید، در صورتی که یکی از مقاومت ها بسوزد، اهم مجموعه پایین می آید و احتمال آسیب دیدن درایو به شدت بالا می رود. ضمنا دقت کنید که برای دفع گرما حتما دو فن نصب کرده باشید تا اگر یکی از آنها سوخت دومی همچنان کار کند. همچنین داشتن اتصالات با کیفیت و سیم کشی دقیق بسیار مهم است.
راهنمای تصویری نحوه نصب
در تصاویر زیر به ترتیب نحوه نصب صحیح و نحوه نصب اشتباه مقاومت ترمز اینورتر را مشاهده می کنید:
نحوه صحیح نصب به شکل زیر است.
در صورتی که این قطعه را اشتباه نصب کنید، با این حالت مواجه خواهید شد.
پارامترهای مهم هنگام نصب مقاومت ترمز
هنگام نصب و راه اندازی مقاومت ترمز اینورتر، یکسری پارامترها باید تنظیم شوند:
- فرکانس شروع ترمز یا Brake Start Frequency
- مدت زمان قبل از ترمز یا Brake Wait Time که به معنای مدت زمانی است که مقاومت قبل از ترمز گرفتن باید منتظر بماند تا موتور به حالت توقف نزدیک شود.
- ولتاژ ترمز یا Brake Voltage که رابطه مستقیم با قدرت ترمز داشته و موقعی که بار سنگین باشد اهمیت پیدا می کند.
- ترمز در موقع شروع حرکت یا Brake Start Time که زمان ترمز را موقعی که موتور شروع به حرکت می کند، نشان می دهد.
- اتصال مقاومت ترمز به مدار
مقاومت ترمز را باید به مدار DC میانی اینورتر وصل کنید. به قطر سیم و حداکثر طول مجاز دقت کنید. فراموش نکنید که نصب یک رله بی متال برای حفاظت دمایی از مقاومت ترمز لازم است تا اگر دمای این قطعه با وجود خنک کننده های مختلف، بالا رفت آسیب نبیند.
- تست کیفیت عملکرد
برای اینکه مطمئن شوید مقاومت به دقت و به درستی کار می کند، موتور را به حالت توقف ببرید و چک کنید آیا انرژی الکتریکی اضافه تولید شده به گرما تبدیل می شود و ولتاژ در محدوده ایمن حفظ می شود یا خیر.
چگونه یک مقاومت ترمز استاندارد انتخاب کنیم؟
همانطور که گفتیم اولین قدم در نصب مقاومت ترمز، انتخاب مدل مناسب است که دو فاکتور در انتخاب شما تأثیر بسیار زیادی دارند. اولین عامل، اهم مقاومت و دومین عامل توان مقاومت ترمز است.
1. توجه به اهم مقاوم ترمز
اولین نکته ای که باید دقت کنید این است که برای برخی از درایوها، بازه اهم معرفی شده مثلا بین 40 تا 50 اهم که حتما مقاومت ترمز انتخابی هم باید در همین بازه باشد. دوم اینکه اکثریت برندها در یک بازه توان درایوها، چاپر داخلی دارند. چاپر داخلی یک نوع IGBT مستقل است که CPU درایو آن را کنترل می کند و برای سوییچ کردن ولتاژ bus DC درایو روی مقاومت ترمز استفاده می شود که کار کنترل استارت سوییچ و فرکانس سوییچ را CPU کنترل می کند.
براساس بازه افزایش ولتاژ در برخی درایوها، چاپر داخلی به شکل مجزا پروگرام می شود مثلا می توان ولتاژ شروع تخلیه و فرکانس تخلیه یا اهم مقاومت را جداگانه بسته به درجه سختی پروژه تعریف کرد. خارج از این بازه باید از چاپر اکسترنال یا جانبی استفاده نمود که در این شرایط، ملاک اهم مقاومت ترمز، راهنمای چاپر است.
سومین نکته این است که به هیچ وجه نباید سلیقه ای عمل کرد. حتما برساس دفترچه راهنما پیش بروید. دلیل این توصیه اکید ما این است که اگر اهم مقاومت از اهم درخواستی بیشتر باشد، سرعت تخلیه کم می شود و احتمال بالا رفتن خطای ولتاژ مخصوصا در بارهای سنگین بیشتر خواهد شد. و اگر اهم مقاومت ترمز اینورتر از اهم درخواستی کمتر باشد، بسته به اختلاف منفی که ایجاد شده، عمر IGBT چاپر کمتر خواهد شد و حتی ممکن است در همان اولین سوییچ، چاپر درایو یا چاپر اکسترنال درایو بسوزد.
2. توجه به توان مقاومت ترمز
برای اینکه توان مناسب انتخاب کنید باید به دفترچه راهنمای درایو مراجعه نمایید. در دفترچه راهنمای درایوهای حرفه ای به طور مشخص و دقیق در خصوص توان مقاومت ترمز اینورتر صحبت شده و معمولا در سه رنج هستند:
- رنج اول انتخاب 10% از توان درایو است
- رنج دوم انتخاب 25% از توان درایو است
- رنج سوم انتخاب 50% از توان درایو است
نحوه محاسبه اهم مقاومت ترمز
همانطور که گفتیم اولین قدم در انتخاب مقاومت ترمز، توجه به ارزش اهمی است اما چطور اهم مقاومت ترمز را محاسبه کنیم؟
فرض کنید توان درایو 55 کیلو وات یا 55 هزار وات باشد، در صورتی که ولتاژ تخلیه 750 (برای درایوهای سه فاز 750 و برای درایوهای تک فاز 450) باشد، ابتدا باید ولتاژ تخلیه چاپر را در خودش ضرب کرده و بر توان درایو به وات تقسیم کنید. عدد به دست آمده نشان دهنده اهم مقاومت ترمز است.
نحوه محاسبه مقاومت ترمز اینورتر
وقتی بار به موتور وصل است و موتور در حال حرکت باشد و ما به اینورتر دستور توقف موتور را بدهیم، بخاطر ایجاد شدن حالت ژنراتوری، موتور بار، هنوز موتور را می چرخاند که نتیجه آن تولید ولتاژ خیلی بالاست. ضمنا خازن های اینورتر می توانند نهایتا تا 400 VdC را تحمل کنند و ولتاژ بالاتر مخرب است.
در این شرایط مدارهای محافظتی اینورتر فعال می شوند که در این صورت یا خروجی را قطع می کنند یا اینکه به شکل خودکار، زمان DEC بالا می رود تا ولتاژ تولید شده توسط موتور کم شود که به نوبه خود تا متوقف شدن بار، کمی طول خواهد کشید.
اینجاست که از مقاومت ترمز اینورتر استفاده می کنیم تا روند توقف فورا انجام شود و ولتاژ اضافه در مقاومت تخلیه گردد اما قبل از استفاده باید پارامترهای اینورتر را کمی تغییر داد و حالت حفاظت خودکار را غیر فعال کنیم تا خروجی اینورتر را قطع نکند و ولتاژ تولید شده به سمت مقاومت ترمز برود و همان جا تخلیه شود که نتیجه آن توقف سریع موتور خواهد بود.
فرض کنید مدل مقاومت ترمز شما، S310 باشد در این صورت برای فعال سازی ترمز، باید مقدار پارامتر 00010=00-07 قرار دهیم. جدول زیر مشخصات مقاومت های مناسب برای رنج های گوناگون آورده شده است. نکته این است که مقاومت ترمز به ترمینال های BR, P1 وصل می گردد.
فرض کنید مدل مقاومت ترمز اینورتر شما، E310 باشد در این صورت برای فعال سازی ترمز، باید مقدار پارامتر 00010=00-07 قرار دهیم. این مدل برای اینورترهایی که توان کمتر از 25HP دارند مستقیما به ترمینال P, R وصل می شوند چون تا این رنج، اینورترها بخش ترمز داخلی دارند اما برای توان های بالاتر باید از واحد ترمز خارجی یا Braking Unit استفاده کنید و مقاومت ترمز را به واحد ترمز خارجی وصل کنید.
نحوه محاسبه توان مقاومت ترمز اینورتر
توان بار یعنی توان نامی موتور اما اگر موقع ترمز، توان زیادی روی موتور باشد و بار موتور از بار نامی بیشتر شود، باید بار موتور را در نظر گرفت. عدد 1.5 ضریب اطمینان است که برای مصرف توان مقاومت در نظر می گیرند. ضریب هم متناسب با نوع کاربری تعیین می شود. مثلا اگر فرایند به گونه ای است که گاهی اوقات ممکن است مقاومت در مدار بیاید، معادل 5% خواهد بود، برای کاربری های معمولی معادل 10% خواهد شد.
این ضریب برای آسانسورها 15% و برای سانتریفیوژها 20% و در حرکت طولی جرثقیل 20% و در حرکت قلاب جرثقیل اگر ارتفاع از 100 متر بیشتر باشد، ضریب معادل 40% خواهد بود و برای رول جمع کن/باز کن معادل 50 تا 60% خواهد بود. مثلا فرض کنید موتور 22 کیلوواتی کرین یا جرثقیل تحت تأثیر یک بار نامی ترمز کند. توان مقاومت ترمز اینورتر طبق فرمول بالا و مقادیر گفته شده، به صورت زیر محاسبه می گردد:
1.5×40%x22 = 13.2KW
روی چه درایوهایی می توانیم مقاومت ترمز نصب کنیم و روی چه درایوهایی نمی شود نصب کرد؟
یکی از سوالات مهمی که از ما می پرسید این است که روی چه درایوهایی می توان به شکل مستقیم مقاومت ترمز اینورتر نصب کرد و روی کدام درایوها این قابلیت وجود ندارد؟ و اگر یک درایو قابلیت نصب مقاومت ترمز ندارد چه راهکاری برای نصب آن به عنوان یک آپشن وجود دارد؟
- یک نوع درایو 90 کیلووات ولی قابلیت مقاومت ترمز را ندارد، ترمینال ها U, V, W R, S, T, و دو ترمینال برای DC مثبت و منفی
- یک درایو سانترنو (SANTERNO) 75 کیلو وات سری PENTA که تا 160 کیلووات قابلیت نصب مقاومت ترمز را به ما می دهد و نیاز به نصب دیوایس جانبی نیست. ترمینال ها R, S, T, U, V, W و دو ترمینال مثبت و منفی DC و یک ترمینال با علامت B که برای Brake است و مقاومت ترمز به شکل مستقیم روی آن نصب می شود.
مشخصه اصلی که برای نصب مقاومت ترمز در نظر گرفته می شود به عنوان DB یا B یا B1 و B2 یا BR یا PR که در تمامی درایوها قابل مشاهده است. نشان دهنده این است که متأسفانه استاندارد خاصی در این زمینه وجود ندارد.
نکته: اینکه یک درایو اینورتر به شما قابلیت نصب مقاومت ترمز می دهد یا خیر ارتباطی به توان آن ندارد. مثلا درایو LS iC5 با توان یک اسب بخار قابلیت نصب مقاومت ترمز را ندارد. اما در سمت مقابل درایو 4 کیلو وات IG5 که دارای ترمینال های B1 و B2 برای نصب مقاومت ترمز است اما قابلیت bus DC را نداده است.
مثال بعدی درایو یاسکاوا T1000A است که دارای ترمینال های B1 و B2 برای نصب مقاومت ترمز هستند. درایو بعدی، درایو اینورتر 18.5 کیلووات دلتا سری B که دارای ترمینال های نصب مقاومت ترمز را ندارد در حالی که سری C2000 این قابلیت را دارد. به عبارت دیگر کوچکی و بزرگی درایو ملاک نیست.
سوال بعدی این است که اگر درایو اینورتر قابلیت نصب مقاومت ترمز به ما نمی دهد باید چه کار کرد؟
باید از قطعه ای به اسم DBU یا Dynamic Brake Unit یا چاپر استفاده کنید. برای نصب ابتدا از منفی و مثبت DC درایو یک منفی (N) و مثبت (P) DC به آن بدهید و ترمینال های B1 و B2 به داخل مقاومت سوئیچ می شوند. کل کار این قطعه این است که دائما ولتاژ را شناسایی می کند و زمانی که از 760 ولت DC عبور کند، به داخل مقاومت سوئیچ می کند. در نتیجه جریان کشی صورت می گیرد و انرژی توسط مقاومت ترمز به گرما تبدیل می شود.
این کار به نوبه خود باعث کاهش bus DC می شود و به زیر 760 ولت می رساند. در این حالت سوئیچینگ قطع شده و دوباره این چرخه تکرار می شود. سه چراغ روی این قطعه وجود دارند. چراغ قرمز یا Fault، چراغ سبز یا Ready به معنای آماده استفاده و چراغ زرد یا Active که به معنای تخلیه است. این محصول در رنج 30 تا 75 کیلووات تولید می شود.
نکته مهم: درایوهای زیر 37 کیلووات باید قابلیت نصب مقاومت ترمز به شکل مستقیم را به شما بدهد که حتی در برندهای معروف هم متأسفانه این مورد دیده نمی شود و اشتباه در طراحی است. بنابراین شما مجبور هستید برای آن جداگانه چاپر تهیه کنید.
جمع بندی مطالب
در این مطلب به طور کامل به بررسی مقاومت ترمز اینورتر پرداختیم که در برخی درایوها به شکل مستقیم و در برخی دیگر به شکل اکسترنال قابل نصب است. این قطعه برای کنترل ولتاژ و جریان و تبدیل انرژی الکتریکی به گرما بسیار ضروری است. نحوه نصب و شیوه انتخاب و خرید در کار با این قطعه اهمیت بسیار بالایی دارد که به طور کامل توضیح دادیم. آزند اتوماسیون با ارائه قطعات الکترونیکی با کیفیت به فعالان حوزه برق و فنی مهندسی در تامین تجهیزات اتوماسیون صنعتی بهترین خدمات را ارائه می دهد.