آموزشی

آموزش پاک کردن حافظه های ماندگار و غیر ماندگار در plc دلتا

آموزش پاک کردن حافظه های ماندگار و غیر ماندگار در plc دلتا

در رابطه با پی ال سی دلتا حافظه ها در مموری سیستمی به دو نوع حافظه های ماندگار (Latched) و حافظه های غیر ماندگار (Non-Latched) تقسیم بندی می شوند. فرق این دو نوع حافظه در این است که حافظه های ماندگار با قطع و وصل شدن جریان برق از بین نمی روند. مثلا حافظه از نوع D و وضعیت مثل M باشد و مقداری را به عنوان ست پوینت از روی HMI تنظیم کنید، بعد از پایان شیفت کار اگر پی ال سی خاموش شد مقدار آن از بین نمی رود و می توان برای روزهای بعدی از آن استفاده کرد. حافظه های ماندگار هر پی ال سی دلتا هم بسته به مدل CPU با هم فرق دارند. همه این موارد در خصوص حافظه های غیر ماندگار برعکس هستند و با قطع و وصل برق یا منبع تغذیه از بین می روند.

بنابراین در یک پی ال سی برای نگه داشتن اطلاعات بسیار مهم از حافظه های ماندگار استفاده می کنند و برعکس. در اینجا قصد داریم در خصوص آموزش پاک کردن حافظه های ماندگار و غیر ماندگار در PLC دلتا صحبت کنیم که چطور می توانید با مموری سیستمی حافظه ها را ریست کرده یا پاک کنید. با ما همراه باشید.

بررسی نحوه کارکرد پاک کردن حافظه های ماندگار و غیر ماندگار در PLC دلتا

گاهی اوقات در پی ال سی نیاز است که حافظه ها را ریست کنید. برای اینکار می توانید از RESET یا دستور RST استفاده کرد.

روش اول ریست کردن تک به تک خروجی، مموری، حافظه های D، کانتر، تایمر و غیره است که حجم خیلی زیادی را اشغال خواهد کرد.

روش دوم کمک گرفتن از دستور ZRST است که به کمک آن می توانید در نرم افزار ZRST Y0 T5 بنویسید و نیازی به نوشتن RST Y0 تا RST Y5 نیست. مشکل این روش این است که باید برای کل حافظه هایی که در برنامه استفاده شده تکرار کرد.

خوشبختانه در PLC دلتا شما می توانید با مموری سیستمی کل حافظه ها را یکجا ریست کنید.

برای پاک کردن حافظه های غیر ماندگار مثل C2، D16، T4، M1 و غیره می توانید از M1031 استفاده کنید تا کل حافظه های غیر ماندگار پاک شوند. دقت کنید که اگر ورودی حافظه های گفته شده فعال باقی بمانند، با غیر فعال شدن M1031، دوباره لود خواهند شد. مثلا فرض کنید X2 به شکل OUT به M5 وصل است. هر زمان M1031 غیر فعال شود و ورودی همچنان فعال باشد، M5 دوباره فعال خواهد شد.

اما اگر M1031 را روی حالت SET بگذاریم تا موقعی که فعال باشد کل حافظه های غیر ماندگار، در حالت Clear یا پاک شده باقی خواهند ماند بجز اینکه غیر فعالش کنید:

پاک کردن حافظه های ماندگار و غیر ماندگار1

برای پاک کردن حافظه های ماندگار مثل M520 یا D408 تا D599 می توانید از M1032 کمک بگیرید پس این حافظه ها در حالتی که مقدار دارند یا فعال هستند، با فعال شدن M1031 غیر فعال یا ریست نمی شوند و باید حتما M1032 فعال گردد.

پاک کردن حافظه های ماندگار و غیر ماندگار2

حتی می توانید از دستور INC که بالاتر برای حافظه غیر ماندگار استفاده کرده بودید برای مموری M520 هم استفاده کنید و برای آن D420 بگذارید که ماندگار است:

پاک کردن حافظه های ماندگار و غیر ماندگار3

همانطور که بالاتر هم توضیح دادیم با فعال شدن M3 که به تبع آن M1032 فعال می گردد حافظه های غیر ماندگار صفر نمی شوند اما همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید شامل Y5 و D420 غیر فعال و صفر شدند:

مطالعه کنید:  مقایسه پی ال سی زیمنس سری S7-300 با S7-1200

پاک کردن حافظه های ماندگار و غیر ماندگار4

آموزش تصویری پاک کردن حافظه های ماندگار و غیر ماندگار در PLC دلتا

در مثال های بالا با کارکرد کامل M1031 و M1032 آشنا شدید. این بار قصد داریم با مثال دیگری به آموزش پاک کردن حافظه های ماندگار و غیر ماندگار بپردازیم چون بسیاری از مهندسین و پی ال سی کارانی که به نمایندگی دلتا لاله زار مراجعه می کنند یا با ما تماس می گیرند در خصوص پاک کردن حافظه های ماندگار و غیر ماندگار از ما سؤال می پرسند. در این قسمت به شکل تصویری به طور کامل این موضوع را آموزش می دهیم پس با ما همراه باشید.

به تصویر زیر نگاه کنید که یک دستور ساده نوشته شده است:

پاک کردن حافظه های ماندگار و غیر ماندگار5

در تصویر بالا مشاهده می کنید که یک دستور M0 با OUT M1031 و یک دستور M1 با OUT M1032 نوشته شده است. ضمنا برای M2 یک دستور MOV گذاشته شده تا مقدار K25 را به داخل رجیستر D0 منتقل کند. سپس دستور MOV گذاشته شده تا مقدار K65 را به درون یک رجیستر ماندگار که رنج آن D408 تا D599 است مثلا D408 منتقل کند.

بعد از این کار به حالت آنلاین در حالت اتصال به CPU یا شبیه سازی شده می رویم تا مطمئن شویم این برنامه ای که نوشته شده به درستی کار می کند.

به تصویر زیر دقت کنید:

پاک کردن حافظه های ماندگار و غیر ماندگار6

اگر شما M2 را فعال کنید مقادیر مشخص شده به رجیسترهای تعیین شده منتقل یا MOVE خواهند شد. اگر شما M0 را فعال کنید تا به تبع آن M1031 فعال گردد رجیستر درون D0 صفر خواهد شد چون غیر ماندگار است. یعنی K25 به K0 تبدیل شد:

پاک کردن حافظه های ماندگار و غیر ماندگار7

برای تست پاک کردن حافظه های ماندگار، M1 را فعال می کنیم تا M1032 به تبع آن فعال شود ولی قبل از آن M2 فعال خواهیم کرد تا مقدارها دوباره MOV شوند تا ببینیم چه اتفاقی خواهد افتاد.

مثل تصویر زیر مشاهده خواهید کرد که رجیسترهای درون D408 که از نوع ماندگار بود پاک شدند:

پاک کردن حافظه های ماندگار و غیر ماندگار8

جمع بندی مطالب

همانطور که در این مقاله و آموزش تصویری در خصوص پاک کردن حافظه های ماندگار و غیر ماندگار در PLC دلتا مشاهده کردید، روشی ساده و سریع برای پاک کردن این نوع حافظه ها با دو نوع رجیستر خاص M1031 و M1032 وجود دارند.

ما در آزند اتوماسیون به عنوان مرجع معتبر و نمایندگی PLC دلتا در پاساژ بوشهری، همراه شما هستیم و از مرحله ارائه مشاوره تخصصی و فنی برای خرید پی ال سی مناسب تا شیوه پاک کردن حافظه ها یا هر نوع مشاوره فنی و تخصصی دیگر در کنار شما عزیزان خواهیم بود.

 

سؤالات متداول

برای پاک کردن حافظه های ماندگار از کدام رجیستر می توان کمک گرفت؟

M1032

برای پاک کردن حافظه های غیر ماندگار از کدام رجیستر می توان کمک گرفت؟

M1031

از کجا بفهمیم کدام رجیسترها ماندگار هستند؟

کافیست از گزینه Help استفاده کرده سپس گزینه Device Range را بزنید و رجیسترها را ببینید.

اگر بخواهیم تا زمانی که M1031 فعال است حافظه های غیر ماندگار در حالت Clear باقی بمانند چه کار باید کرد؟

M1031 را باید در حالت SET بگذارید.

امتیاز شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *