ماژول DVPEN01 شبکه اترنت از شرکت دلتا که با عنوان ماژول ارتباطی اترنت دلتا مدل DVPEN01-SL شناخته و به فروش می رسد، محصولی از شرکت دلتا با کاربرد در اتوماسیون صنعتی است. کاربرد اصلی این ماژول، مرتبط ساختن نرم افزارهای معروف شرکت دلتا با پی ال سی دلتا سری DVP نظیر نرم افزارهای ISPSoft و WPLSoft است. البته بد نیست بدانید که کاربرد این ماژول محدود به این مورد نیست و مواردی مثل ارسال ایمیل، تنظیم خودکار زمان، دریافت و ارسال اطلاعات، ارسال ایمیل و مانیتور کردن بر بستر وب، اسکادا و HMI هم شامل می شود.
ویژگی خاص ماژول ارتباطی اترنت دلتا مدل DVPEN01-SL برخورداری از پورت RS-232، تشخیص اتوماتیک MDI/MDI-X است که به لطف آن نیازی به معکوس سازی سیم بندی کابل های شبکه نخواهد بود. در ادامه ابتدا به بررسی شبکه های صنعتی، سپس به معرفی اترنت و نشانی پروتکل اینترنت یا IP خواهیم پرداخت تا بتوانیم وارد مباحث تخصصی تر یعنی آموزش پیکربندی ماژول DVPEN01 در PLC دلتا شویم. با آزند اتوماسیون همراه باشید.
شبکه اترنت (Ethernet) چیست؟
همانطور که گفتیم قبل از شروع آموزش پیکربندی ماژول DVPEN01 در PLC دلتا باید به بررسی شبکه اترنت بپردازیم. اترنت پرکاربردترین شبکه محلی یا LAN در دنیاست که این پروتکل باعث شده شبکه های بی سیم در سراسر دنیا توسعه زیادی پیدا کنند و از طرفی سخت افزارهای مرتبط با آن را با کاهش قیمت روبرو کرده است. تجهیزاتی که روی شبکه اترنت نصب شده اند با ارسال بسته های داده به کمک کابل شبکه با هم ارتباط می گیرند و هر دستگاه به عنوان گره های داخل شبکه اترنت، یک آدرس 48 بیتی یا MAC دارد که به شکل سخت افزاری در کارت شبکه یا NIC است و کارت شبکه در هر گره یا همان دستگاه و کامپیوتر، فقط داده هایی که آدرس آن دستگاه را داشته باشند دریافت خواهد کرد و بسته های حاوی اطلاعاتی که آدرس گره های دیگر را دارند قبول نخواهند کرد.
نشانی پروتکل اینترنت یا IP به عدد اختصاص یافته به همه دستگاه ها یا کامپیوترهای متصل به شبکه ای که مبتنی بر TCP/IP (شامل اینترنت و اترنت) گفته می شود. هر پیامی که از یک کامپیوتر یا دستگاه به عنوان گره به سایر گره ها فرستاده می شود با این عدد یا IP همراه است. عدد IP شبیه به نشانی گیرنده در مرسوله های پستی است تا پیام به گره مدنظر برسد. عدد IP شامل 4 بخش 8 بیتی است.
IP در شبکه به دو صورت اتوماتیک یا همان داینامیک و دستی یا همان استاتیک قابل تعریف شدن است. IP های دینامیک به گونه ای هستند که با هر بار وصل شدن به اترنت تغییر می کنند در صورتی که IP های استاتیک به شکل ثابت روی دستگاه تنظیم می گردند. IP دینامیک هر شبکه توسط سرور DHCP به رایانه و گره های شبکه داده می شود یعنی وقتی به اینترنت وصل می شوید، سرور اتوماتیک به شما یک IP می دهد و تنظیمات دستی نیاز نیست.
اکنون به مبحث اصلی خود که نحوه آموزش پیکربندی ماژول DVPEN01 در PLC دلتاست نزدیک می شویم. پروتکل اترنت در محیط صنعتی به اترنت صنعتی معروف است. اترنت صنعتی از لحاظ نرم افزاری مثل پروتکل استاندارد اترنت است اما تفاوت آن این است که سخت افزار مربوطه باید براساس شرایط نامساعد صنعتی طراحی گردد. منظور از شرایط نامساعد صنعتی، نویز الکترومغناطیسی، دمای بالا، لرزش شدید، رطوبت و غیره است. کاربرد اترنت در صنعت در لایه های نزدیک به کامپیوتر و کنترل کننده های مرکزی است.
اکنون در ادامه به بررسی دقیق تری از ماژول ارتباطی اترنت دلتا مدل DVPEN01-SL تا بتوانیم به طور کامل در خصوص پیکربندی ماژول DVPEN01 در PLC دلتا صحبت کنیم.
ویژگی های ماژول ارتباطی اترنت دلتا مدل DVPEN01-SL
- تشخیص سرعت شبکه به شکل خودکار از صفر تا 100 مگ بر ثانیه
- امکان ارسال ایمیل
- درست کردن زمان PLC با اتصال به اینترنت
- پشتیبانی از پروتکل Modbus TCP و ارتباط سریال RS-232
- برخورداری و امکان استفاده از اتصالات مستقیم و معکوس پورت های شبکه RJ-45
- پشتیبانی از انتقال داده ها
پیکربندی ماژول DVPEN01 در PLC دلتا در شبکه اترنت
تنظیم IP کامپیوتر به شکل استاتیک در پیکربندی ماژول DVPEN01
اول باید IP کامپیوتری که با ISPSoft و WPLSoft مرتبط هست را به شکل استاتیک تعریف کنیم. برای این منظور روی آیکون شبکه که در قسمت Taskbar ویندوز می بینید دو بار کلیک کنید تا صفحه Local Area Connection Status باز گردد. گزینه Properties را در این صفحه انتخاب کنید. در پنجره ای که باز شده روی Internet Protocol (TCP/IP) دو بار کلیک کنید:
اگر ویندوز ویستا یا 7 دارید روی گزینه IPV4 کلیک کنید:
به تصویر زیر دقت کنید. IP، Subnet و Gateway دقیقا به شکلی که در تصویر نمایش داده شده تنظیم شود. دقت داشته داشته باشید که Subnet به شکل 255.255.255.0 تنظیم گردد. IP و Gateway هم به شکل 192.168.x.y تنظیم کنید به شکلی که X و Y اعداد صفر یا 255 نباشند. با این کار به مشکلاتی که اکثر کاربران با آن مواجه هستند نخواهید شد. ضمنا دقت کنید برای اینکه تداخل ایجاد نشود و عملکرد شبکه مختل نگردد، IP کامپیوتر اصلا مشابه با دستگاه های دیگری که در شبکه هستند نباشد.
در نهایت روی دکمه OK کلیک کرده و تنظیمات IP را نهایی سازی می کنیم.
در ادامه قصد داریم به آموزش پیکربندی ماژول DVPEN01 در PLC دلتا در نرم افزارهای معروف شرکت دلتا بپردازیم. با ما همراه باشید.
آموزش پیکربندی ماژول DVPEN01 در PLC دلتا در نرم افزار ISPSoft
ارتباط بین ISPSoft و پی ال سی های شرکت دلتا از راست به چپ به شکل دو طرفه به صورت زیر است:
پی ال سی – Communication Port – COMMGR – ISPSoft
بعد از اینکه نرم افزار COMMGR را نصب کنید آیکون آن را در تسکبار سیستم ویندوز خواهید دید که به شکل autostart با بالا آمدن ویندوز فعال می گردد. اگر هم نرم افزار غیر فعال بود می توانید از طریق منو Start و سپس رفتن به بخش Programs، طبق تصویر زیر اقدام به فعال سازی کنید. بعد از اجرا اگر دو بار روی آیکون نرم افزار کلیک کنید پنجره COMMGR فعال خواهد شد.
با دو بار کلیک روی آیکون برنامه COMMGR پنجره آن مثل تصویر زیر باز خواهد شد. در این پنجره با گزینه هایی که در سمت راست می بینید امکان مدیریت درایوهای این برنامه وجود دارد. درایوهای لیست شده در COMMGR ارتباط بین نرم افزار و پورت های ارتباطی کامپیوتر برقرار می کند. منظور از درایو همان مجموعه دستورالعمل هایی هستند که کامپیوتر براساس آنها یکسری اطلاعات را برای ارسال به دستگاه های جانبی یا یازیابی آنها دوباره قالب بندی یا Reformat می کند تا بین سخت افزار و نرم افزار ارتباط برقرار شود.
بخش Status نشان می دهد که ارتباط بین نرم افزار و پورت های مشخص شده با کمک نرم افزار COMMGR به چه صورت است. مثلا اگر این ارتباط برقرار باشد، عبارت START را خواهید دید. اما اگر ارتباط برقرار نباشد عبارت ERROR را خواهید دید که شاید به خاطر اشغال بودن پورت بخاطر استفاده شدن توسط نرم افزاری دیگر باشد.
نحوه ساخت درایور در COMMGR برای شبکه اترنت
در ادامه آموزش پیکربندی ماژول DVPEN01 در PLC دلتا به بررسی نحوه ساخت درایور در نرم افزار COMMGR برای شبکه اترنت می پردازیم. برای این کار:
- روی گزینه ADD در COMMGR کلیک کنید تا صفحه Driver Properties باز شود
- در قسمت Driver Name اسم درایور را به صورت دلخواه انتخاب کنید. دقت داشته باشید که این اسم باید حساب و کتاب شده انتخاب شود چون قرار است برای ارتباط بین نرم افزارهای شرکت دلتا با پورت مدنظرتان استفاده کنید پس می توانید اسم مدنظر را ترکیبی از نام پورت و ویژگی های آن باشد.
- در قسمت Connection Setup نوع پورت یا پروتکل ارتباطی مدنظرتان را مشخص کنید که در اینجا اترنت است.
طبق تصویر فوق توضیحات به شرح زیر هستند:
- Ethernet Card
در این قسمت سخت افزار کارت شبکه کامپیوتر را می بینید و IP هم در سمت چپ آن که مثلا در شکل بالا 192.168.1.1 است را می بینید.
- IP Address Setting
در این قسمت باید IP ماژول هایی که از طریق اترنت به آنها وصل خواهیم شد را بیاورید که اگر به شبکه وصل باشند با انتخاب گزینه Search مثل تصویر زیر، IP آنها به شکل اتوماتیک پیدا شده و می توانید به درایور اضافه کنید. مثلا تصویر زیر نرم افزار DCPEN01 را تشخیص داده و IP آن را به درایور اضافه کرده است که همان ماژولی است که در حال یاد دادن پیکربندی ماژول DVPEN01 در PLC دلتا هستیم.
- Setup Responding Time
در این قسمت می توانید حداکثر تعداد تلاش ها برای ارتباط برقرار کردن در بخش Time of Auto-retry و حداکثر زمان انتظار برای تلاش مجدد جهت برقراری ارتباط را در بخش Time Interval of Auto-retry را تعیین کنید. پس از تأیید و ساخت درایور، در صورتی که مایل باشید، می توانید به کمک گزینه های سمت راست COMMGR این موارد را فعال یا غیر فعال کرده و یا از طریق گزینه Config آنها را مجددا تنظیم نمایید.
تنظیم ارتباط بین نرم افزار ISPSoft و COMMGR در پیکربندی ماژول DVPEN01 در PLC دلتا
بعد از اینکه درایورها را در COMMGR تنظیم می کنید می توانید در ISPSoft هم درایور را در هر پروژه ای برای ارتباط با پی ال سی مشخص کنید. اگر پروژه گروهی است اول باید پروژه داخلی مدنظر را فعال کرده و پس از آن در منوها، Tools را انتخاب و گزینه Communication Settings را بزنید:
در پنجره ای که مطابق زیر شکل باز می شود، باید در قسمت Driver نوع درایور و در قسمت Station Address باید تعداد استیشن های متناظر با پی ال سی که با کامپیوتر در ارتباط هست را مشخص کنید. اگر نمی دانید می توانید عدد صفر بگذارید (البته در برخی موارد دیده شده که برخلاف این توصیه که از سوی شرکت دلتا گفته شده، مشکلاتی در ارتباط با نرم افزار پیش می آید). اگر شیوه ارتباط درایور با پروتکل اترنت است باید IP که در COMMGR برای دستگاهی که می خواهید با آن ارتباط برقرار کنید و در این برنامه تنظیم شده را وارد کنید.
بعد از انجام تنظیمات، اطلاعات در خصوص درایور متصل شده را می توانید در نوار وضعیت ببینید.
برای اینکه مطمئن شوید کامپیوتر به پی ال سی وصل شده یا خیر می توانید یک تست ساده انجام دهید. برای این منظور ابتدا موارد زیر را بررسی کنید:
- وضعیت درایور حتما در حالت Start باشد. کابل شبکه RJ-45 هم به ماژول DVPEN01 و هم به کامپیوتر وصل باشد.
- وضعیت کانال ارتباطی از جمله هاب، پورت سریال و کارت شبکه کامپیوتر عادی باشد.
- تنظیمات درایور، آدرس Station در بخش Communication Setting درست انجام گرفته باشد.
- اتصال پی ال سی به DVPEN01 درست باشد، تغذیه پی ال سی هم متصل و وضعیت نرمال داشته باشد.
اکنون می توانید در سربرگ پی ال سی گزینه System Information را انتخاب نمایید. اگر ارتباط بین پی ال سی و کامپیوتر نرمال باشد، صفحه System Information ظاهر گردیده و اطلاعات دریافتی از پی ال سی نمایش داده خواهد شد:
اکنون می توانید با کمک شبکه اترنت، برنامه را روی پی ال سی بارگزاری کرده و مانیتور کنید ضمنا در NWCINFIG تنظیمات شبکه را می توانید انجام دهید. بعد از برقراری ارتباط در زیر بارگذاری برنامه در پی ال سی از طریق اترنت را می بینید:
مانیتورینگ با کمک اترنت در ISPSoft به شکل آنلاین
آموزش پیکربندی ماژول DVPEN01 در PLC دلتا در نرم افزار WPLSoft
برای پیکربندی ماژول DVPEN01 و ارتباط برقرار کردن با این ماژول از طریق نرم افزار WPLSoft باید نرم افزار DCISoft هم همزمان اجرا کنید تا با خیلی از خطاها و هشدارها مثل SCMSoft Parameter Error مواجه نشوید.
برای تعریف کردن پروژه جدید در WPLSoft، در قسمت Communication Setting نوع ارتباط که در قسمت Type مشخص شده، باید اترنت انتخاب کنید. هر چند می توانید بعد از ساخت پروژه هم نوع ارتباط را مشخص کنید:
بعد از ایجاد شدن پروژه، پنجره ای به شکل زیر باز خواهد شد که در بخش چپ آن تنظیمات ارتباطی وجود دارد. همانطور که می بینید هیچ روشی برای ارتباط برقرار کردن از طریق اترنت تنظیم نشده چون IP دستگاهی که نرم افزار بتواند به کمک آن ارتباط داشته باشد تعیین نگردیده است:
برای شناسایی اتوماتیک ماژول های متصل به اینترنت، کافیست روی آیکون Auto-Search Ethernet Module کلیک کرده و اگر این آیکون غیر فعال است ابتدا روی اترنت در بخش چپ صفحه کلیک نمایید. دقت داشته باشید که در این مرحله نرم افزار DCISoft باید باز باشد:
بعد از اینکه جستجو تمام می شود، IP ماژول هایی که پیدا شده در بخش Communication Setting قابل مشاهده است:
اکنون دقت کنید که اگر در ابتدا، تنظیمات شبکه اترنت را انجام نداده اید، گزینه Communication Setting و از بخش Option نوع شبکه را اترنت بزنید. بقیه بخش ها را به شکل پیش فرض باقی گذاشته و OK بزنید.
بعد از اینکه مراحل فوق را طی کردید، برای اینکه مطمئن شوید کامپیوتر به پی ال سی وصل است، تست ساده انجام دهید که در ادامه توضیح داده ایم:
- وضعیت درایور حتما در حالت Start باشد. کابل شبکه RJ-45 هم به ماژول DVPEN01 و هم به کامپیوتر وصل باشد.
- وضعیت کانال ارتباطی از جمله هاب، پورت سریال و کارت شبکه کامپیوتر عادی باشد.
- تنظیمات درایور، آدرس Station در بخش Communication Setting درست انجام گرفته باشد.
- اتصال پی ال سی به DVPEN01 درست باشد، تغذیه پی ال سی هم متصل و وضعیت نرمال داشته باشد.
اکنون می توانید در سربرگ پی ال سی گزینه System Information را انتخاب نمایید. اگر ارتباط بین پی ال سی و کامپیوتر نرمال باشد، صفحه System Information ظاهر گردیده و اطلاعات دریافتی از پی ال سی نمایش داده خواهد شد:
اکنون امکان بارگذاری برنامه روی پی ال سی با کمک اترنت و مانیتور کردن آن وجود دارد. بارگذاری برنامه در پی ال سی و مانیتور کردن آنلاین را از طریق اترنت در تصویر زیر مشاهده می کنید:
آموزش پیکربندی ماژول DVPEN01 در PLC دلتا در نرم افزار DCISoft
برای پیکربندی ماژول DVPEN01 در PLC دلتا و تنظیم پارامترهای داخلی از نرم افزار DCISoft استفاده می کنیم. برای این کار اول نرم افزار را باز کنید:
سپس روی Ethernet در قسمت Network Type کنید تا آیکون Search فعال شده و کلیک کنید تا بتوانید ماژول های درون شبکه اترنت را پیدا کنید.
بعد از اینکه جستجو تمام شد، لیستی از شبکه و ماژول های متصل به آن لیست می شود. در تصویر زیر می بینید که نرم افزار DCISoft، ماژول DVPEN01 و IP آن را نشان می دهد:
برای رفتن به صفحه تنظیمات، دو بار روی ماژول مدنظر کلیک کنید. در سربرگ اول یا همان Overviwe می توانید کل اطلاعاتی که در خصوص ماژول مثل اسم، IP و Mac Address وجود دارد را ببینید:
در سربرگ Basic می توانید تنظیمات اولیه ماژول را انجام دهید. مهمترین قسمت تنظیمات، انتخاب کردن IP غیر تکراری برای ماژول است که به شکل پیش فرض برای این ماژول، 192.168.1.5 است. اما اگر بیش از یک دستگاه DVPEN01 داشته باشیم بخاطر تداخلی که پیش می آید نمی توانید از همین IP برای همه استفاده کنیم و باید یک IP مجزا برای هر یک در نظر بگیریم.
توضیح پارامترهای Basic
هر کدام از پارامترهایی که در سربرگ Basic قرار دارند به معنی زیر هستند:
- Module Name
برای مواقعی که بیش از یک ماژول DVPEN01 در شبکه دارید، از این بخش کمک بگیرید تا برای هر کدام یک اسم انتخاب نمایید تا تشخیص راحتتری داشته باشید.
- Module Language
در این قسمت می توانید زبانی که قصد دارید اسم ماژول با آن نمایش داده شود را انتخاب کنید.
- Enable Modbus TCP
با فعال سازی این بخش نرم افزار می تواند برنامه را بارگذاری و استخراج کند.
- Enable Time Correction
اگر این گزینه را فعال کنید، از طریق سرور در زمان های مشخص می توانید ساعت داخلی پی ال سی را اصلاح کنید.
- Start Daylight Saving Time
با این کار در ابتدای شش ماه اول و دوم سال، تغییر زمان رسمی کشور لحاظ خواهد شد.
- Time Server
در این قسمت می توانید آدرس IP سرور ر از طریق ساعت پی ال سی آن اصلاح کنیم.
- Time Zone
ساعت منطقه جغرافیایی را از این قسمت تنظیم کنید.
- Network Setup
تنظیمات مربوط به شبکه از این طریق انجام می شود که به شرح زیر هستند:
- IP Configuration
در این قسمت می توانید IP به دو صورت استاتیک یا دستی و اتوماتیک اختصاص دهید. در حالت استاتیک می توانید به شکل دستی، IP، Subnet Mask و Gateway هر دستگاه شبکه را تنظیم کنید و در حالت اتوماتیک که DHCP سرور به شکل خودکار، IP، Subnet Mask و Gateway به همه تجهیزات شبکه اختصاص می دهد.
- IP Address
این بخش همان IP آدرس تجهیزات شبکه است چون هر کدام از تجهیزات باید IP داشته باشند. همانطور که گفتیم به شکل پیش فرض IP ست شده برای ماژول DVPEN01، 192.168.1.5 است که اگر بیش از یک ماژول در شبکه باشد باید این IP پیش فرض برای هر کدام منحصربفرد باشند. اگر در حالت تخصیص IP به شکل خودکار باشید، DHCP سرور به شکل اتوماتیک IP اختصاص خواهد داد.
- Gateway و Subnet Mask
قسمت Subnet Mask برای تنظیمات بخش Subnet است. در صورتی که IP مبدأ و مقصد در یک Subnet نباشند شبکه ارتباط بین مبدأ و مقصد را از طریق Gateway ایجاد می کند. به شکل پیش فرض، برای ماژول DVPEN01 بخش Subnet Mask به شکل 255.255.255.0 و برای Gateway به شکل 192.168.1.1 تنظیم شده است.
تنظیمات مربوط به ایمیل در آموزش پیکربندی ماژول DVPEN01 در PLC دلتا
در ادامه مبحث آموزش پیکربندی ماژول DVPEN01 در PLC دلتا به مبحث تنظیمات ایمیل می رسیم چون این ماژول می توانید ایمیل های شرح وضعیت یا خطا را ارسال کند. با کمک این ماژول می توانید 4 مجموعه ایمیل ارسال کنید. همراه با هر ایمیل هم می توانید وضعیت حافظه یا داده های تعریف شده را به کاربر یا اپراتور ارسال نمایید. هر تغییری هم در داده های مشخص شده ایجاد گردد از طریق ایمیل قابلیت اطلاع رسانی دارد.
بخش هایی که در تصویر بالا می بینید به شرح زیر هستند:
- SMTP Server
برای ارسال ایمیل لازم است که در شبکه سرور SMTP وجود داشته باشد تا اول ایمیل به آن ارسال شده و این سرور ایمیل را به آدرس مقصد برساند. در قسمت SMTP باید آدرس IP سرور SMTP را بگذارید. اگر هم از آن اطلاعی ندارید، در منو Start گزینه Run را بزنید و CMD را تایپ کرده و روی OK کلیک کنید.
در صفحه CMD، Ping بنویسید و یک فاصله بدهید و نام سرور خود را تایپ کنید که احتمالا به شکل پیش فرض smtp.server.com باشد و کل دستور به این شکل تایپ می شود: ‘’ ping smtp.server.com
بعد از اینکه ویندوز با سرور SMTP ارتباط برقرار کند پیغامی به شکل ‘’Pinging x.x.x.x with 32 bytes of data’’ ظاهر خواهد شد که در آن X ها همان آدرس IP سرور SMTP هستند.
- Mail From
در این قسمت نام فرستنده مشخص می شود.
- E-Mail Subject of Even
در این قسمت می توانید عنوان 4 ایمیل و رجیستری که داده های آنها در ایمیل باید فرستاده شود را مشخص کنید. البته محدوده مشخص سازی ایمیل حداکثر 100 عدد است.
- Recipient E-mail Address
آدرس گیرنده ها و اینکه کدام یک از 4 نوع مدل ایمیل برای آنها ارسال شود مربوط به این قسمت است.
در کل با مشخص کردن این 4 مورد پنجره تنظیمات شبیه تصویر زیر خواهد شد:
آموزش پیکربندی ماژول DVPEN01 در PLC دلتا و محدود سازی دسترسی IP ها
در سربرگ IP امکان مشخص کردن IP هایی که سیستم امکان برقراری ارتباط با آنها را دارد وجود دارد. ضمنا در این بخش می توانید دسترسی IP ها را برای ایجاد امنیت بیشتر محدود کنید.
رمز عبور
برای ایجاد و حفظ امنیت و اینکه هر فرد امکان تغییر تنظیمات در DVPEN01 را نداشته باشد امکان رمز عبور برای آنها وجود دارد:
برای اینکه رمز عبور مشخص کنید، ابتدا Modify را زده و یک رمزی که حداکثر 4 کاراکتر باشد در بخش New Password مشخص کنید و سپس در قسمت Confirm Password تکرار نمایید.
برای تغییر رمز عبور هم ابتدا باید رمز قبلی را وارد کرده و Confirm را بزنید تا بتوانید با انتخاب گزینه Modify و مشخص کردن رمز عبور 4 کاراکتری آن را تغییر دهید و در قسمت Confirm Password دوباره تکرار نمایید.
وقتی که برای سیستم رمز تعیین شده باشد، برای هر تغییری در DVPEN01 اول باید در سربرگ Security رمز را وارد کرده و سپس Confirm را بزنید. اگر رمز عبور را فراموش کرده اید با کمک RS-232 به DVPEN01 وصل شده و ریست کنید. برای این منظور گزینه Factory Setting را در قسمت Load Factory Default بزنید.
بعد از تأیید، شروع پروسه تقریبا 10 ثانیه طول می کشد و در همین حین اصلا نباید منبع تغذیه را قطع کنید.
پیکربندی ماژول DVPEN01 در پی ال سی دلتا به شکل DHCP
در قسمت های قبلی به شکل استاتیک IP را مشخص می کردیم در این قسمت به شما آموزش می دهی که تنظیم IP به شکل داینامیک در DHCP چگونه است. در حالت DHCP سرور به شکل خودکار یک IP آزاد به DVPEN01 اختصاص می دهد که برای این کار برای متصل شدن کامپیوتر به DVPEN01 به سرور و هاب نیاز دارید.
دقت داشته باشید که سرور اصلا نباید خاموش یا قطع شود در غیر این صورت تخصیص IP تغییر کرده و تنظیمات سرور عوض خواهد شد.
تنظیم IP کامپیوتر به شکل DHCP
برای این منظور کافیست در صفحه Internet Protocol (TCP/IP) گزینه Obtain an IP Address automatically را انتخاب کرده و صفحات باز شده را تأیید نمایید:
تنظیم ماژول DVPEN01 به شکل DHCP در پیکربندی ماژول DVPEN01 در PLC دلتا
به شکل پیش فرض اختصاص دادن IP به DVPEN01 به شکل استاتیک یا دستی است:
برای تغییر، در DCISoft در سربرگ Basic می توانید Type سیستم را به شکل DHCP انتخاب نمایید:
طبیعتا در این حالت IP و سایر گزینه های این صفحه به شکل غیر فعال بوده و کاربر نمی تواند آنها را تغییر دهد. برای مشاهده تخصیص IP جدیدی که به سیستم داده شده روی OK کلیک کرده و نرم افزار DCISoft را یکبار ببندید و باز کنید و سپس روی آیکون M کلیک کرده تا نرم افزار IP جدید ماژول را شناسایی نماید:
طبیعتا IP اختصاص داده شده به سیستم به شکل 192.168.1.102 است. با دو بار کلیک کردن روی ماژول می توان به بقیه تنظیمات تخصیص داده شده هم دسترسی پیدا کنید.
شناسایی کردن IP جدید در COMMGR برای پیکربندی ماژول DVPEN01 در PLC دلتا
برای اینکه نرم افزار ISPSoft با DVPEN01 ارتباط برقرار کند باید IP آن را در COMMGR لیست کنید. برای این منظور بعد از تنظیم کردن IP به شکل DHCP، یکبار دیگر درایور مورد نظر را انتخاب کرده و روی Configure کلیک نمایید تا یکبار دیگر IP ها را جستجو کنید:
همانطور که مشاهده می کنید IP تنظیم شده به صورت 192.168.1.12 توسط COMMGR پیدا شده است.
جمع بندی مطالب
در این مطلب به طور کامل به مبحث آموزش پیکربندی ماژول DVPEN01 در PLC دلتا پرداختیم و برای این منظور نرم افزارهای مختلف و شیوه کار با آنها را نیز توضیح دادیم. بنابراین از این پس به راحتی می توانید پیکربندی و تنظیمات مختلف را برای این ماژول انجام دهید. در صورتی که هر سوالی در مورد تجهیزات اتوماسیون صنعتی دارید که به آن پاسخ نداده ایم یا متوجه نشده اید با ما تماس بگیرید.